Sport
NOS

'Ajax loopt achter, Bosz keert sentiment bij PSV': Hugo Borst over het nieuwe seizoen

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ajax loopt achter, Bosz keert sentiment bij PSV': Hugo Borst over het nieuwe seizoen

De Eredivisie is dit weekend weer van start gegaan. In NOS Langs de Lijn blikken Tom van 't Hek en Hugo Borst terug op de eerste wedstrijden van het seizoen. "Het is knap hoe Bosz het sentiment bij PSV heeft gedraaid."

Video niet beschikbaar

Ajax won de openingswedstrijd met 4-1 van het gepromoveerde Heracles. Een overtuigende overwinning, op papier althans. "Het verwachtingspatroon lag bij mij niet zo hoog en dat kwam ook uit", zegt Hugo Borst een dag later.

"Ajax had het moeilijk. Het creëerde wel kansen, maar spits Brobbey heeft ontzettend veel kansen nodig om tot scoren te komen. Dat is zorgelijk." Meer tevreden is hij over aanwinst Branco van den Boomen, dat deze zomer overkwam van Ligue 1-club Toulouse. "Dat kan best wel wat worden."

Het gat met PSV en Feyenoord is groot, ziet Borst. Die lijken een flinke afstand te hebben ten opzichte van Ajax. "Over twee weken moet je het ons nog eens vragen, want dan is Ajax op peil. Dat is beloofd door de technisch directeur en de trainer: ze krijgen er gewoon nog goede spelers bij. Dat is broodnodig."

'Knap hoe Bosz het sentiment bij PSV heeft gedraaid'

PSV dan, wat kan Nederland daarvan verwachten? Het spel is zichtbaar verbeterd onder de nieuwe trainer Peter Bosz. De ploeg won de openingswedstrijd in de eredivisie met 2-0 van FC Utrecht, traditioneel een lastige tegenstander voor PSV. In de Champions League-voorrondes zetten de Eindhovenaren Sturm Graz vorige week simpel aan de kant: 4-1. "Het is vaak met Peter Bosz dat het heel snel goed gaat, maar er komt ook altijd wel ergens een kink in de kabel", vertelt Borst.

"Maar ik vind het heel knap hoe hij het sentiment heeft gedraaid. PSV heeft een naar seizoen beleefd onder Ruud van Nistelrooy. Ondanks twee troostprijsjes is het toch als mislukt beschouwd. PSV moet weer eens kampioen worden en daar heeft nu echt wel de schijn van."

Ster advertentie
Ster advertentie