Sport

Aanvallend onmachtig Ajax in slotfase onderuit tegen Chelsea

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aanvallend onmachtig Ajax in slotfase onderuit tegen Chelsea

Ajax heeft in zijn derde duel in de Champions League met 1-0 verloren van Chelsea. Een remise leek in de maak, maar kort voor tijd sloegen de Engelsen toe.

Chelsea verstopte zich niet, stoorde de Amsterdamse opbouw waar het kon, maar zag Ajax toch een overwicht opbouwen. Veel leverde dat niet op. Een schot van Veltman ging naast en een volley van Van de Beek werd geblokt. De aanvallen van Chelsea waren gevaarlijker. Zo redde Onana knap bij een schot van Mount.

Even dacht Ajax te hebben gescoord. Een schot van Ziyech belandde via de rug van een verdediger bij Promes, die doel trof. De VAR constateerde echter dat hij millimeters buitenspel stond.

Doelpunt van Promes afgekeurd

De Engelsen trokken na de rust het initiatief naar zich toe, geholpen door slordig spel van de Amsterdammers. Die kwamen daardoor nauwelijks nog toe aan opbouwen.

Uit een hoekschop werd het plots toch bijna 1-0: Álvarez kopte op de paal. Even later testte Blind met een hard schot doelman Kepa. Het leidde geen offensief in van Ajax, dat alert moest blijven op Engelse aanvallen. Zo schoot Batshuayi, op het oog buitenspel staand, wild over.

Richting het einde van het duel was het woord vooral aan Chelsea, dat een aantal keer dreigend op de Ajax-helft kwam. Het leidde kort voor tijd tot de 0-1: van dichtbij schoot Batshuayi raak.

Batshuayi scoort in slotfase

Ster advertentie
Ster advertentie