Sport
NOS

Volleybalsters niet naar Spelen in Tokio

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Volleybalsters niet naar Spelen in Tokio

Op de Olympische Spelen in Tokio zal Nederland komende zomer niet meedoen aan het volleybaltoernooi. Na de uitschakeling van de mannen eerder deze week, grepen ook de vrouwen naast hun laatste kans.

In de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn verloor Oranje in drie sets van Duitsland. Alleen de winnaar van het toernooi grijpt het laatste ticket voor de Spelen van Tokio.

Nederland, de nummer vier van de Spelen van Rio in 2016, vocht wel voor de laatste kans. In elke set waren er kansen, maar Duitsland sloeg telkens genadeloos toe aan het einde van elk bedrijf: 27-25, 25-23, 25-22.

Wilskracht in eerste set

Oranje kwam op wilskracht in de eerste set terug van een achterstand en werkte twee setpoints weg dankzij smashes van Nika Daalderop en Robin de Kruijf.

Het derde werd verzilverd door Louisa Lippmann, die ontbrak in de onderlinge oefenduels, maar nu met Hanna Orthman en de ervaren spelverdeelster Denise Hanke uitblonk.

In de tweede set voerde Nederland, met de van ziekte herstelde Lonneke Slöetjes terug in de ploeg, de servicedruk op. Het nam een voorsprong van zes punten, maar Duitsland boog zijn achterstand resoluut om in setwinst.

Slotfase

Oranje knokte ook in de derde set voor wat het waard was, maar hoe de ploeg het ook probeerde, Duitsland had op alles een antwoord.

Nederland dichtte in de slotfase een gaatje, maar vanaf 21-21 liep Duitsland uit naar 24-21, waarna Nederland op het tweede matchpoint in een lange rally moest capituleren.

Een dreun voor het Nederlandse volleybal

Ster advertentie
Ster advertentie