Sport
EONOS

Atletiekcoach Bart Bennema verruilt Nederlandse Atletiekunie voor Vlaamse Atletiekliga

foto: Orange Picturesfoto: Orange Pictures
  1. Nieuwschevron right
  2. Atletiekcoach Bart Bennema verruilt Nederlandse Atletiekunie voor Vlaamse Atletiekliga

Atletiektrainer Bart Bennema vertrekt bij de Nederlandse Atletiekunie en gaat aan de slag bij de Vlaamse Atletiekliga. Bennema was vijftien jaar in dienst van de atletiekbond en in die periode begeleidde hij onder andere sprintster Dafne Schippers en hordeloopster Nadine Visser naar de wereldtop.

In Langs de Lijn En Omstreken legt Bennema uit waarom hij vertrekt uit Nederland. "Ze willen het anders inrichten en ik was niet meer op mijn plek." Bennema was tot het najaar van 2022 bondscoach horden en sprint, maar kreeg toen te horen dat er een andere verdeling gemaakt zou gaan worden.

Bennema heeft gesprekken gevoerd om te kijken naar een andere rol binnen de Nederlandse bond, maar die liepen op niks uit. "Toen ben ik gaan rondkijken en er waren een aantal zaken, waaronder deze kans, en daar ben ik op af gegaan", verwijst Bennema naar het aanbod uit België.

Succesvol

Bennema was met meerdere sporters succesvol. Zo begeleidde hij Schippers naar twee wereldtitels op de 200 meter en olympisch zilver in 2016. En onder zijn leiding ontwikkelde Visser zich tot een wereldtopper. Bennema gaat dus nu aan de slag in België en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik kan weer met jongere atleten werken en stap ook in in een systeem wat toewerkt naar het Papendalsysteem."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie