Sport

Verslag Slowakije - Nederland op NPO Radio 1: krijgt hoop een vervolg?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Verslag Slowakije - Nederland op NPO Radio 1: krijgt hoop een vervolg?

[NOS] De oefeninterland tussen Slowakije en Nederland in Trnava begint om 20.45 uur en is te volgen bij NPO Radio 1. Na het leuke spel in de eerste helft tegen Portugal, waarin we drie keer wisten te scoren, was er prompt weer hoop voor het Nederlandse voetbal.

Krijgt deze hoop een vervolg? En is het tevens de start is van een mooie trend? Dat moet nu blijken uit de oefenduels tegen Slowakije en Italië. Die net als Nederland, beide afwezig zijn op het komende WK.

Bouwstenen voor Koeman

Voor Koeman vormen deze interlands de volgende bouwstenen op weg naar de ontmoeting met Frankrijk in de Nations League, begin september. "Hij zal opnieuw veel jongens speeltijd gaan geven om zo de hiërarchie op posities op te bouwen", aldus Radiocommentator Jeroen Elshoff.

Bondscoach Koeman houdt nog even voor zichzelf wie er precies hoeveel minuten maakt. Wel is duidelijk dat Ruud Vormer debuteert voor het Nederlands elftal, zij het of tegen Slowakije of tegen Italië. Want volgens Koeman komen alle spelers aan spelen toe.

Langs de Lijn En Omstreken

Bij NPO Radio 1 voorzien we je uiteraard van verslag van de wedstrijd. Tijdens Langs de Lijn En Omstreken zorgt Jeroen Elshoff voor het commentaar.

De zin van oefeninterlands

Of alle spelers er veel zin in hebben na een lang seizoen, dat is altijd maar de vraag. En welke rol de vedettes Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum spelen na hun Champions-League avontuur is ook nog onbekend. Toch is er in ieder geval één speler die er zin in heeft.

Quote

Zo blij als een kind

Eljero Elia

Eljero Elia is na een lange afwezigheid weer terug is bij de selectie. "Ik ben zo blij als een kind dat een snoepje krijgt", aldus Elia, die het afgelopen seizoen zijn oude glans lijkt te hebben hervonden bij het Turkse Istanbul Basaksehi.

Slowakije - Nederland na 90 minuten

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar wat jij denkt dat het Nederlandse Elftal doet. Weet Memphis Depay net als bij Lyon uit te blinken? Gaat hij de spits in of speelt hij samen met Steven Berghuis op de flanken? En uiteraard: krijgt de 3-0 zege tegen Portugal een goed vervolg?

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie