Sport
EONOS

Oeroude uitdoelpuntenregel verdwijnt in Europees clubvoetbal

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oeroude uitdoelpuntenregel verdwijnt in Europees clubvoetbal

Een oeroude regel verdwijnt in het Europees clubvoetbal. Vanaf komend seizoen tellen uitdoelpunten niet meer dubbel bij een gelijke stand. Er komt voortaan een verlenging en als het nodig is moeten er strafschoppen worden genomen.

De regel bestond 56 jaar. De afschaffing komt voor Ajax twee jaar te laat. In 2019 verloren de Amsterdammers in de halve finale van de Champions League van Tottenham Hotspur op basis van uitdoelpunten.

PSV heeft juist goede herinneringen aan deze regel. In 1988 was Real Madrid de tegenstander in de halve finales van de - toen nog - Europa Cup 1. In Eindhoven bleef het 0-0. In Madrid was het 1-1 geworden. En door dat uitdoelpunt ging PSV naar de finale, die het ook zou winnen.

De maker van die belangrijke goal is Edward Linskens en hij zegt in Langs de Lijn En Omstreken dat hij nog vaak terugdenkt aan zijn doelpunt.

Linskens vindt het jammer dat de regel verdwijnt en denkt dat vooral de grote en rijke clubs er voordeel van hebben.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie