Sport
EONOS

Oranje maakt droomstart op EK Futsal met zege op Oekraïne

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje maakt droomstart op EK Futsal met zege op Oekraïne

Het Nederlands zaalvoetbalteam is goed begonnen aan het EK Futsal, dat in Nederland georganiseerd wordt. In de Ziggo Dome won Oranje met 3-2 van Oekraïne.

Alle vooraf gemaakte plannen konden meteen overboord. Want Oekraïne kwam al in de eerste minuut op voorsprong via Zvarych. Een klap en een valse start voor Oranje, dat zich zo graag wilde laten zien in eigen land. Na een paar minuten leek de ploeg zich ook wat meer op z'n gemak te voelen. Een kleine tien minuten voor de rust schoot Attaibi bijna de gelijkmaker binnen, maar hij mikte een paar centimeter naast het doel.

Volgens voormalig aanvoerder en analist Peter Rozenbeek was 't een beetje pech dat Nederland op achterstand kwam. "Je ziet dat Oranje een beetje op spanning staat", vertelde-ie in de rust.

Peter Rozenbeek analyseert de eerste helft: 'Oranje had ook wel beetje pech'

Video niet beschikbaar

Alsof de spelers de bemoedigende woorden van Rozenbeek in de kleedkamer hebben gehoord. Want snel na rust draaide Nederland de wedstrijd compleet om. Saadouni en Attaibi zorgden ervoor dat Oranje na vier minuten spelen in de tweede helft op 2-1 stond.

En na dat fraaie doelpunt was Nederland helemaal los. Bouzambou schoot Oranje tien minuten voor tijd op verwoestende wijze op 3-1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de absolute slotfase was het alsnog billen knijpen. Oekraïne maakte de aansluitingstreffer, kwam op 3-2. Maar daar bleef 't bij.

Geen publiek in Ziggo Dome

Het feest in de Ziggo Dome was enorm, maar had nog groter moeten zijn. In de voorbereiding sprak bondscoach Max Tjaden niet over de Ziggo Dome, maar over de Ziggo Drome. Duizenden tickets waren al verkocht. Maar door de coronaregels wordt in ieder geval het eerste deel van het toernooi in een lege Ziggo Dome gespeeld. "Deze ambience en deze setting smeekt om publiek", zegt toernooidirecteur Gijs de Jong vanuit Amsterdam daarover in Langs de Lijn En Omstreken.

"We willen met dit evenement heel veel jongeren bereiken"

Video niet beschikbaar

Zondag speelt Oranje de tweede wedstrijd uit de groep. Dan is regerend wereldkampioen Portugal de tegenstander. Die wedstrijd begint om 17.30 uur en is live te volgen in NOS Langs de Lijn.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie