Sport

Groenewegen klopt Gaviria en wint zijn tweede Touretappe

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Groenewegen klopt Gaviria en wint zijn tweede Touretappe

[NOS] Dylan Groenewegen heeft met groots machtsvertoon de zevende Touretappe gewonnen. Groenewegen reed Fernando Gaviria, die de eerste massasprints in de Tour domineerde, uit het wiel in de laatste honderden meters.

In het klassement vinden geen grote veranderingen plaats. De Belg Greg van Avermaet behoudt de gele trui en Peter Sagan de groene.

Weinig vuurwerk

Aan het begin van de middag viel in Fougères de startvlag voor de 231 lange kilometer etappe. Yoann Offredo (Wanty) was de enige renner die zin had in een avontuur. Hij demarreerde na 35 kilometer en pakte een voorsprong van negen minuten op het peloton.

Tour voor Groenewegen geslaagd: "Maar je wil altijd meer""

De slaapverwekkende etappe werd honderd kilometer voor de streep ineens interessant toen het peloton in twee stukken brak. In de tweede groep reden enkele kanshebbers op de dagzege, onder wie Groenewegen, Kittel, Mark Cavendish en Arnaud Démare.

Het eerste peloton maakte echter weinig vaart, waardoor de de twee groepen al snel weer samensmolten. Niet veel later werd Offredo, na een solo van honderd kilometer die hem niet meer dan één punt voor het bergklassement opleverde, weer bijgehaald.

Opgeslokt

Laurent Pichon van Fortuneo was de volgende aanvaller en ook hij moest het zonder steun van collega's doen. De Fransman kreeg zo'n twee minuten, maar werd 37 kilometer voor het einde opgeslokt.

Bij het bonuspunt was geletruidrager Greg Van Avermaet attent, hij pakte drie bonificatieseconden. Zijn voorsprong op Geraint Thomas, naaste belager in het algemeen klassement, steeg daardoor van drie naar zes seconden.

Ster advertentie
Ster advertentie