Sport
EONOS

Van Champions League-droom naar keldervoetbal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Champions League-droom naar keldervoetbal

Champions League als vergezicht en Nicolas Anelka als adviseur op de tribune. Dat was nog niet zo heel lang geleden het toekomstperspectief van Roda JC. Maar van die stabiele club is niets meer over. Bestuurlijk gekonkel en deze week werd Jean Paul de Jong ontslagen na een serie van 13 wedstrijden zonder winst.

Wat is er misgegaan? Volgens Patrick Delait - chef sport De Limburger - is het een soap die maar door blijft gaan. 'Er is nauwelijks continuïteit. De stabiliteit is verre van zoek. Er wordt voortdurend gerepareerd, de ene pleister is na de andere geplakt, maar structureel is er niets gebeurd.'

Roda: een club in armoede

Drie jaar geleden leek Roda JC een gouden toekomst tegemoet te gaan met de Rus Korotaev. Maar die verdween in Dubai achter de tralies vanwege een ongedekte cheque. Daarna kwam een Mexicaan Maurico de la Vega. Maar nog voordat hij echt kon beginnen werd hij het stadion uitgejaagd. Door supporters van de club. 'Waar gebeurt dat nog?

Nu is een groep van zeven ondernemers de baas, maar ook daar gaat niet alles vlekkeloos ziet Delait. 'Vier maanden geleden zijn ze ingestapt, maar ik heb nog geen enkele keer gehoord wat ze nou precies willen. Ook de achterban tast in het duister. Als je een club overneemt moet je op een bepaald moment met een vergezicht komen.'

Ook met een nieuwe trainer verging het Roda JC vrijdag niet goed. Binnen twintig minuten stond het in eigen huis met 3-0 achter tegen FC Den Bosch. Het werd uiteindelijk 1-5.

Ster advertentie
Ster advertentie