Moeizame bevalling voor Feyenoord in Sittard

2. Moeizame bevalling voor Feyenoord in Sittard

Feyenoord heeft op karakter drie punten meegenomen op bezoek bij Fortuna Sittard. Het kwaliteitsverschil bleek zelfs met tien Rotterdammers te groot, ondanks een moeizaam begin. Dankzij een absolute beauty van Marcos Senesi en twee gescoorde strafschoppen van Steven Berghuis eindigde de wedstrijd in 1-3.

Voor de wedstrijd goed en wel begonnen was, stond Feyenoord al op achterstand. Zian Flemming schoof de bal direct achter Nick Marsman, die minimaal tot de winterstop de geblesseerde Justin Bijlow moet vervangen onder de lat. Fortuna, de nummer laatst in de Eredivisie, stond onder leiding van Sjors Ultee. Hij is tijdelijk hoofdtrainer nadat Kevin Hofland eerder deze week werd ontslagen. Al zou Ultee het graag definitief worden. De tweede tegenslag voor Feyenoord volgde in de twaalfde minuut. Orkun Kökcu werd met rood van het veld gestuurd toen hij zijn voet vol op de enkel van Fortuna-verdediger Roel Janssen plantte.

Feyenoord kantelde met tien man de wedstrijd, nog voor de rust. Het hoogtepunt was een kunststukje van Marcos Senesi. De Argentijn vond met links bijna perfect de kruising. Een wonderschone treffer. Hij kreeg een knuffel van spits Nicolai Jørgensen, die terugkeerde in de basis. De 1-2 kwam vanaf elf meter van de voet van aanvoerder Steven Berghuis. Fortuna-verdediger Martin Angha deelde een te harde schouderduw uit aan Bryan Linssen, vond Dennis Higler.

Berghuis kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een kans vanaf de stip. Hij besliste de wedstrijd door opnieuw droog in de hoek te schieten (1-3). Het was weer een moeizame bevalling voor Feyenoord, maar de punten blijven komen. De Rotterdammers hebben slechts drie punten achterstand op koploper Ajax.

Harde tik voor ADO

ADO Den Haag kreeg een pak slaag op bezoek bij Sparta Rotterdam. De club met de nieuwe trainer Ruud Brood incasseerde twee doelpunten van Lennart Thy en goals van Sven Mijnans, Abdou Harroui en twee keer Mario Engels (6-0). Vanaf 16.45 uur zijn FC Twente-PSV en RKC Waalwijk-sc Heerenveen te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Vanavond om 20.00 uur is er ook nog AZ-FC Emmen.