Sport
EONOS

Zorgen over veiligheid tijdens Spelen in Parijs: 'Potentieel target'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zorgen over veiligheid tijdens Spelen in Parijs: 'Potentieel target'

"Ik heb grote zorgen over de veiligheid in Parijs tijdens de Olympische Spelen." De woorden van NOS-sportverslaggever Kees Jongkind in het eerste Sportforum van 2024 zijn duidelijk. Hij denkt dat de terreurdreiging effect gaat hebben op het evenement dat deze zomer georganiseerd wordt. "Ik weet zeker dat ik mij aankomende zomer niet comfortabel ga voelen in de metro. Een potentieel target."

Video niet beschikbaar

In Frankrijk staat het dreigingsniveau sinds de aanslag op een docent in Arras in oktober op het hoogste niveau. Chef sport van Trouw, John Graat, zegt dat de boel in Frankrijk op scherp staat. "Dat werpt een schaduw over zo'n evenement."

Daarbij komt volgens Graat dat veel evenementen in de open lucht en in het stadscentrum van Parijs worden gehouden. Zo wordt er ook bij de Eiffeltoren gesport. "Dat is bijna niet te beveiligen."

Voetbaltrainer Robert Maaskant vraagt aan zijn Sportforum-leden of we deze discussie ook hadden gehad als het evenement in bijvoorbeeld Rome of Amsterdam was gehouden. Graat denkt wel dat de spanning extra groot is doordat in Frankrijk is, maar zegt ook dat de Spelen sowieso een doelwit zijn. "Dat is zo'n politiek gevoelig platform. Je kunt je voorstellen dat daar misbruik van wordt gemaakt."

In het Sportforum van 1 januari wordt er vooruitgeblikt op het sportjaar van 2024. Het gaat bijvoorbeeld ook over Max Verstappen, het EK voetbal en Tour de France Femmes.

Zorgen over veiligheid tijdens Spelen in Parijs: 'Potentieel target' - NOS Langs de Lijn Sportforum

Langs de Lijn En Omstreken

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie