Sport
NOS

Nederlandse mannen en vrouwen winnen estafette op EK Indoor

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse mannen en vrouwen winnen estafette op EK Indoor

Sensationele prestaties van Nederlandse atleten op het EK Indoor in Polen. Zowel de mannen als de vrouwen haalden goud bij de 4x400 meter estafette.

De mannen kwamen als eerste in actie. Jochem Dobber liep Nederland direct naar de eerste positie in de race. Liemarvin Bonevacia nam moeizaam over, maar had het stokje. Samen met Tsjechiƫ had Nederland een flinke voorsprong. De derde loper, Ramsey Angela, liep zelfs weg bij de Tsjech. Het gat werd groter en groter. Tony van Diepen maakte het Nederlandse feestje compleet door het oude Nederlandse record van 3.17,04 te verpulveren. Oranje kwam uit op 3.06,06.

Video niet beschikbaar

De vrouwen hadden het een stuk lastiger in de race. Lieke Klaver begon goed aan de race, met een ruime voorsprong op de Britse ploeg. Dopheide had het veel moeilijker. Nederland zakte weg naar de vierde plaats. In eerste instantie leek Lisanne de Witte het niet meer goed te kunnen maken, maar haar eindsprint zorgde ervoor dat Femke Bol in tweede positie aan haar race begon. Bol, die gisteren de 400 meter had gewonnen, was wederom snel en bracht Nederland ook bij de vrouwen het goed. De eindtijd was ook snel, 3.27,16.

Video niet beschikbaar

Eerder vandaag won Nadine Visser soeverein de 60 meter horden. Jamile Samuel haalde het brons op de 60 meter.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie