Sport
NOS

PSV heeft weinig moeite met NEC

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV heeft weinig moeite met NEC

Een simpele 3-0 overwinning voor PSV in het Philips Stadion tegen NEC. PSV heeft nu een punt minder dan koploper Ajax, dat dit weekend niet in actie hoefde te komen. Volgende week staat de eerste confrontatie tussen beide clubs op het programma.

Luuk de Jong mocht na zijn sterke invalbeurt met een goal tegen Arsenal in de basis beginnen bij PSV. Tegen NEC had aanvaller Anwar El Ghazi een moeizaam begin. Vijf van zijn voorzetten kwamen niet aan. Op een pass van Cody Gakpo was El Ghazi gelukkiger, hij hielp de Eindhovenaren in de 18e minuut aan een 1-0 voorsprong.

De VAR had net als afgelopen donderdag een grote rol bij een duel van PSV. Een goal van De Jong werd geannuleerd, niet vanwege een mogelijke overtreding daaraan voorafgaand maar voor buitenspel. Aanvoerder Lasse Schöne en trainer Rogier Meijer waren op de bon geslingerd toen scheidsrechter Martin van de Kerkhof het doelpunt nog had goedgekeurd.

Slimme De Jong vanaf elf meter

Meer discussie was er toen de doorgebroken Xavi Simons naar de grond ging in de zestien. Volgens de arbitrage was de overtreding van Philippe Sandler voldoende voor een strafschop. De VAR haalde de leidsman naar het scherm, maar Van de Kerkhof veranderde zijn beslissing niet. De Jong had lang moeten wachten. Hij wachtte nog wat langer. Jasper Cillessen trapte in de schijntrap vanaf elf meter, waardoor de spits de bal vervolgens simpel in de hoek kon prikken. Een grote grijns kwam van het gezicht van De Jong.

Tegenstander NEC kreeg de grootste kans via Iván Márquez, die naast kopte. Aan het slot werd de voorsprong van PSV nog wat uitgebouwd. De treffer van Noni Madueke was de 3000e thuisgoal van PSV sinds de invoering van de eredivisie. Het was al de elfde assist van Gakpo dit seizoen. De aanvaller uit Eindhoven ging aan het dribbelen en vond met een steekpass Madueke die in de draai in één beweging de 3-0 scoorde.

Stelling van Borst

Presentator Hugo Borst brengt dringend advies uit aan bondscoach Louis van Gaal. Xavi Simons moet een plek krijgen in de WK-selectie van het Nederlands Elftal, zo luidt de Stelling van Borst van deze zondag. Stemmen kan hieronder. Uitgebreider reageren via de NPO Radio 1-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie