Sport

NOS Voetbalpodcast #136: 'Ajax heeft ons de apotheose afgenomen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Voetbalpodcast #136: 'Ajax heeft ons de apotheose afgenomen'

[NOS] In de NOS Voetbalpodcast bespreekt presentator Jeroen Stekelenburg onder andere de Super Sunday met commentatoren Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Jan Roelfs. Ajax is na de soevereine overwinning in Alkmaar de grote winnaar van het afgelopen voetbalweekend, ook omdat naaste achtervolger PSV in De Kuip verloor van een gretig Feyenoord.

#136 - 'Ajax heeft ons de apotheose ontnomen' - NOS Voetbalpodcast

Ajax staat nu zeven punten los van PSV. Grueter denkt niet dat het nog spannend gaat worden. "Het stond schitterend bij elkaar. Dan hoop je dat het nog meer in elkaar gaat schuiven en dat je een apotheose krijgt. Die is ons nu ontnomen, maar dat is niet de schuld van Ajax. De ploeg doet gewoon wat het moet doen."

Daley Blind en Giakoumakis

Grueter ziet een speler met kop en schouders boven de rest uitsteken. "Er is één man die Ajax deze periode heeft gedragen. Dat is Daley Blind. Niet normaal hoe goed die man is. Het voetbal dat Ajax wil spelen kan alleen worden gespeeld dankzij Blind."

Verder bespreken de commentatoren de teleurstellende januarimaand van PSV, het mysterie Feyenoord, het plafond van de Griekse superheld Giakoumakis en de zinderende degradatiestrijd.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie