Sport
EONOS

Tour de France: Cavendish op recordjacht, familie Pogacar droomt van tweede tourzege.

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour de France: Cavendish op recordjacht, familie Pogacar droomt van tweede tourzege.

"We've made history!" Die geschreeuwde boodschap was ondanks het tumult aan de streep in Carcassone voor iedereen hoorbaar. En daarmee liet Mark Cavendish niets aan de verbeelding over.


In de dertiende etappe van zijn dertiende Tour de France boekte Cavendish zijn 34ste ritzege en evenaarde daarmee het 46 jaar oude record van de grote Eddy Merckx. Maar in het interview met de Tourorganisatie direct na afloop leek het besef ver weg.

Wie is er groter: Merckx of Cavendish? Henk Lubberding en Iris Slappendel blikken in Langs de Lijn en Omstreken terug op de etappe:

Morgen vertrekt het peloton vanuit Carcassonne langzaam richting de Pyreneeën. Een heuvelachtige rit van 184 kilometer met het nodige klimwerk, maar nog geen bergen van de buitencategorie. Tadej Pogacar lijkt het geel dus stevig om zijn schouders te kunnen houden. De Sloveen weet zich langs de route van de Tour de France gesteund door zijn ouders en vrienden van de wielerclub waaraan hij zijn naam heeft verbonden. Intimi zijn het, die van dichtbij hebben gezien wat de Tour-zege van vorig jaar met Pogacar heeft gedaan en hoe hij omgaat met de druk als favoriet.

Een bijdrage van Edwin Cornelissen:

Tour-reportage: Familie en fanclub hopen op nieuwe tourzege van Pogacar

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie