Sport

Dan Martin wint in Mûr de Bretagne, tijdverlies voor Dumoulin

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Dan Martin wint in Mûr de Bretagne, tijdverlies voor Dumoulin

[NOS] Tom Dumoulin heeft kostbare tijd verloren in de zesde etappe van de Tour. Dumoulin brak zes kilometer voor de finish een spaak in zijn wiel, net op het moment dat de favorieten zich voor in het peloton opmaakten voor de slotklim naar Mûr de Bretagne.

Ondanks de slipstream van een ploegleidersauto en de hulp van enkele ploeggenoten, kwam hij 51 seconden achter etappewinnaar Daniel Martin over de streep.

Martin demarreerde op het steilste stuk van de slotklim van twee kilometer (gemiddeld 6,9 procent) en werd niet meer teruggepakt, al kwam Pierre Latour nog gevaarlijk dichtbij. Alejandro Valverde eindigde als derde. Bauke Mollema was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Tijdsverlies

Dumoulin zakt door het tijdverlies naar de vijftiende plaats in het klassement, op 1.03 van geletruidrager Greg Van Avermaet en één seconde achter Chris Froome.

Ook Romain Bardet kampte met materiaalpech, maar de nummer drie van vorig jaar keerde zonder problemen terug in de staart van het peloton. Op de klim moest Bardet de andere favorieten echter laten gaan en finishte op 31 seconden.

Ster advertentie
Ster advertentie