FC Emmen is Vitesse de baas

2. FC Emmen is Vitesse de baas

FC Emmen heeft in een aantrekkelijke wedstrijd zijn derde thuiszege op rij geboekt. Tegen Vitesse werd het 2-1. De Arnhemmers lieten de kans om de tweede plaats van PSV over te nemen liggen.

FC Emmen was de betere ploeg. Aanvaller Michael de Leeuw tikte raak uit een voorzet waar doelman Remco Pasveer zich op verkeek. De keeper tikte een paar minuten later een kopbal van De Leeuw tegen de lat. Nicolai Laursen scoorde uit de rebound de 2-0.

Vitesse oogde machteloos,maar scoorde wel: Dicko schoot simpel raak, ook uit de rebound. In de tweede helft waren er mogelijkheden over en weer, maar de ploeg van Leonid Slutsky kwam niet terug in de wedstrijd.

Emmen stijgt met de drie punten van deze zondag naar de dertiende plaats. Vitesse blijft één punt achter PSV staan, nu op de vierde plaats. Om 14.30 uur worden er drie wedstrijden gespeeld. Het Feyenoord van de nieuwe coach Dick Advocaat neemt het op tegen VVV-Venlo, dat ook verre van in vorm is. FC Utrecht-Fortuna Sittard en FC Groningen-Willem II beginnen tegelijk. Om 16.45 uur wordt het Eredivisieweekend afgesloten met het duel ADO Den Haag-sc Heerenveen. Alle wedstrijden zijn te horen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.