Sport
AVROTROS

Mart Smeets: een terugblik op de eerste Giro-week

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mart Smeets: een terugblik op de eerste Giro-week

In een speciale livestream voor EenVandaag blikte Mart Smeets terug op de eerste week van de Giro. De Brit Simon Yates staat aan de leiding, voor Esteban Chaves en onze eigen Tom Dumoulin. Hoe keek Mart Smeets naar deze eerste week? Wordt dit ook de einduitslag of liggen er nog verrassingen op de loer?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mart Smeets live: stel je vragen

Tijdens de Giro gaat Mart Smeets drie keer live op Facebook en YouTube. Alle vragen over de ronde kunnen worden ingestuurd in de reacties. Ook op 25 mei, tegen het eind van de ronde, is er een laatste livestream. Wie gaat de Giro winnen?

Dumoulin gevaarlijk in tijdrit?

De wielrenners van de Giro hebben vandaag een rustdag. Simon Yates heeft na de negende etappe zijn roze trui nog steviger om de schouders. De Brit klopte al zijn concurrenten in de rit naar Gran Sasso. Hij breidde daarmee zijn voorsprong op Tom Dumoulin uit tot 38 seconden.

Over zeven etappes is de volgende tijdrit: de specialiteit van Dumoulin. "In die individuele tijdrit in de zestiende etappe kan ik weleens heel veel tijdverlies gaan lijden", zei Yates tegenover Cyclingnews. Daarom zei Yates zoveel mogelijk tijd in de bergen te willen pakken.

Mart Smeets over de Giro, dagelijks bij EenVandaag

Tijdens de Giro, van 4 mei tot 27 mei, is Mart Smeets elke werkdag te gast bij EenVandaag, tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Hier duidt hij dagelijks de dag: wat is er gebeurd en wie maken er kans? Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie