Sport
EONOS

'Olympische Winterspelen in Nederland? Fantastisch idee!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Olympische Winterspelen in Nederland? Fantastisch idee!'

De Olympische Winterspelen in 2030 voor een deel in Nederland? Die kans is volgens de Telegraaf sinds afgelopen week een stuk groter geworden.

Volgens de krant wil Zwitserland, dat zich officieel kandidaat heeft gesteld om het evenement te organiseren, het schaatsen uitbesteden aan Nederland. Thialf zou dan het toneel moeten worden waar de olympische medailles worden verdeeld.

Oud-schaatser Erben Wennemars reageert in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken op de plannen. Wennemars is samen met
voetbalcommentator Arno Vermeulen en Rijnmondverslaggever Dennis van Eersel te gast. "Ik vind het echt een fantastisch idee", zegt Wennemars.

Thialf als ideale locatie

Zwitserland wil volgens Wennemars duurzame Spelen organiseren en wil bestaande sportcomplexen vernieuwen in plaats van nieuwe hallen te bouwen. Het land heeft alleen geen langeafstandshal en volgens Wennemars beschouwt Zwitserland Thialf als ideale locatie om het schaatsen te organiseren.

"Wij hebben een prachtig Thialf. Laten we dit met z'n allen omarmen", zegt Wennemars. "Hartstikke slim", reageert Vermeulen. "Ik ben voor efficiëntie", verwijst de voetbalcommentator naar andere sportevenementen waar speciale stadions zijn gebouwd die daarna nooit meer zijn gebruikt.

En verder…

In het Sportforum is er verder aandacht voor de Rotterdamse voetbalclubs, gaat het over de situatie bij Vitesse en wordt er gesproken over sport en politiek.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie