Sport
BNNVARA

'Ik geloof niet dat Barney de WK-finale kan halen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik geloof niet dat Barney de WK-finale kan halen'

Raymond van Barneveld heeft zich definitief geplaatst voor het WK Darts 2020. Het wordt Barney's laatste kunstje. Na het WK hangt hij zijn pijlen aan de wilgen. In BVSC bespreken Roelof de Vries en Jaike Belfor samen met darts-verslaggever Arjan van der Giessen de kansen van de legendarische darter op een laatste WK-titel.

"Het is superbelangrijk dat hij zich heeft geplaatst voor het WK, hij wil per se nog een keer schitteren op het podium van Ally Pally", vertelt Van der Giessen. "Vorig jaar verloor hij heel teleurstellend van Darius Labanauskas in de tweede ronde van het kampioenschap. Dit jaar heeft hij steeds gezegd dat hij zich nog een keer van zijn beste kant wil laten zien op een WK."

Hoe ver komt Barney?

De grote vraag is natuurlijk hoe ver Van Barneveld kan komen op het WK. "De beste 32 spelers van de wereld zijn direct geplaatst voor het toernooi en daar hoort Barney niet bij", vertelt Van der Giessen. "Hij plaatst zich nu via de achterdeur, maar aan de andere kant was het ook maandenlang twijfelachtig of hij het WK ├╝berhaupt wel ging halen. Het is wel een beetje gezichtsverlies dat hij zich op deze manier moet plaatsen."

Quote

Ik geloof niet in een finaleplaats van Barney

Arjan van der Giessen

Van der Giessen denkt niet dat Van Barneveld kans maakt op de wereldtitel. "Ik geloof niet in een finaleplaats van Barney. Hij wil wel, maar hij kan het gewoon niet meer. Zijn mentale gesteldheid is niet goed genoeg en de rest van de darters zijn niet meer bang voor de voormalig wereldkampioen."

Een darter heeft geen houdbaarheidsdatum

In principe zit er volgens Van der Giessen geen houdbaarheidsdatum op een darter. "Raymond is 52 en zijn mindere prestaties liggen puur aan zijn vorm. Toch kost het vele reizen hem heel veel tijd en energie." Barney heeft hele andere ambities. Zo deed hij via zijn Instagram-account een gooi naar het burgemeesterschap van Den Haag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Raymond van Barneveld geplaatst voor het WK

Meer van B.V.S.C?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie