Sport
NOS

Feyenoord profiteert optimaal van puntenverlies Ajax en PSV

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord profiteert optimaal van puntenverlies Ajax en PSV

Koploper Feyenoord is er dit weekend wel in geslaagd om te winnen in de eredivisie. FC Groningen werd met ruime cijfers aan de kant gezet: 3-0.

Groningen had wat goed te maken. Donderdagavond werd de club van interim-coach Dennis van der Ree uitgeschakeld in de beker door de amateurs van Spakenburg. Het werd 2-3 in eigen huis. Feyenoord bekerde eenvoudig verder tegen PEC Zwolle (3-1).

Net als in die wedstrijd blonk Mats Wieffer uit bij de Rotterdammers. Op zijn voorzet dook de Braziliaan Igor Paixão bij de tweede paal op om raak te koppen: 0-1. Groningen was in de eerste helft een klasse minder dan de koploper van de eredivisie. Zo kwam Feyenoord na een halfuur op 0-2 door een beeldschone treffer van afstand van aanvoerder Orkun Kökcü. Het was aan doelman Michael Verrips te danken dat de voorsprong niet bij rust al onoverkomelijk was. Zo redde hij een poging van Alireza Jahanbakhsh.

Groningen kon pas na ruim een uur een vuist maken en zorgde via Ricardo Pepi enkele keren voor gevaar. Het offensief duurde niet lang. In de blessuretijd schoof Santiago Giménez nog de 0-3 binnen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie