Feyenoord voert de druk op bij concurrentie na zorgeloze middag in Sittard

2. Feyenoord voert de druk op bij concurrentie na zorgeloze middag in Sittard

Feyenoord heeft zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie verstevigd dankzij een betrekkelijk eenvoudige zege op Fortuna Sittard. De Rotterdammers stonden bij rust al met 0-3 voor, maar Fortuna beet in de tweede helft nog even van zich af: 2-4.

Feyenoord kende een voortvarende start in Sittard. Na tien minuten kwam de ploeg van trainer Arne Slot aan de leiding via een eigen goal van Ximo Navarro. De Spaanse verdediger werkte de bal na een kopbal van David Hancko uit een corner langs zijn Fortuna-keeper Ivor Pandur. Burak Yilmaz dacht nog voor de 0-1 de score te openen, maar de Turkse vedette van Fortuna stond buitenspel bij zijn vroege doelpunt.

Bij Fortuna ontbrak de geschorste trainer Julio Velázquez op de bank. Zonder de immer gedreven Spanjaard langs de zijlijn kwamen de Limburgers na een kwartier op een 0-2 achterstand. Mats Wieffer maakte zijn eerste Eredivisie-goal door van afstand heerlijk uit te halen in de linkerbovenhoek. Een paar minuten voor de pauze maakte Santiago Giménez van dichtbij op aangeven van Alireza Jahanbakhsh de 0-3 voor een oppermachtig Feyenoord.

Rentree Trauner

Fortuna wisselde twee keer in de rust en kende een sterk begin van de tweede helft: Deroy Duarte passeerde na een assist van Yilmaz Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther en bracht de spanning nog even terug in de wedstrijd. Via invaller Igor Paixão werd de voorsprong voor Feyenoord na ruim een uur toch weer vergroot. De Braziliaan stond net binnen de lijnen zag zijn schot in de verre hoek van richting veranderd worden.

De riante voorsprong van Feyenoord bood Slot de kans om de herstelde Gernot Trauner speeltijd te geven. De Oostenrijker was sinds november vorig jaar uit de roulatie met een knieblessure. Feyenoord incasseerde kort voor tijd een tweede doelpunt via Dimitrios Siovas, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Feyenoord komt door de zege op 52 punten en zet nummer twee AZ weer op een achterstand van vijf punten. Nummer drie Ajax speelt vanmiddag tegen Vitesse (14.30 uur) en PSV en FC Twente, de nummers vier en vijf, treffen elkaar om 16.45 uur in het Philips Stadion.