Sport
EONOS

Tour de France niet voor half juli van start

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour de France niet voor half juli van start

De Tour de France gaat dit jaar in ieder geval niet voor half juli van start. Dat is de conclusie nadat president Emmanuel Macron bekend heeft gemaakt dat er in Frankrijk tot dan geen grote publieksevenementen mogen worden georganiseerd vanwege de coronapandemie.

De Ronde van Frankrijk stond dit jaar van 27 juni tot en met 19 juli op de kalender. Er gaat in ieder geval een streep door de Grand Prix van de Frankrijk. De Formule 1-race zou op zondag 28 juni worden verreden. Het is onduidelijk of de Franse grand prix op een later moment plaatsvindt.

11 mei

De lockdown van Frankrijk blijft sowieso tot 11 mei van kracht, waardoor onder meer de Franse voetbalcompetitie (Ligue 1) sowieso niet voor die datum wordt hervat. De maatregelen worden na die datum, indien mogelijk, stapsgewijs versoepeld.

De organisatie van de Tour hield al rekening met een verschuiving van het evenement. Veel ruimte in de agenda lijkt echter niet beschikbaar, omdat ook onder meer de directies van de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje dit jaar nog hun edities willen afwerken.

In Langs de Lijn En Omstreken werd er gebeld met Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma.

'Voor nu echt nog hoop dat er een Tour komt'

Ster advertentie
Ster advertentie