Sport
NOS

MOP is Cambuur van het hockey in het kwadraat

foto: MOPfoto: MOP
  1. Nieuwschevron right
  2. MOP is Cambuur van het hockey in het kwadraat

Hockeyclub MOP uit Vught heeft de beslissing van de hockeybond om geen promotie/degradatie toe te passen met argusogen bekeken. "Normaal zou je verwachten dat de bond eerst contact opneemt met de clubs om een dialoog te voeren. Dat is hier niet gebeurd", aldus voorzitter Walter van Benthem in NOS Langs de Lijn.

De dames uit het Brabantse Vught stonden bovenaan in de promotieklasse met vijf punten voorsprong. HGC had in de hoofdklasse maar een punt gehaald. De heren waren ook koploper en op weg naar de tweede klasse. "Het is heel zuur voor onze teams. Een bittere pil die we moesten verwerken." Omdat de club uitging van promotie naar de hoofdklasse bij de vrouwen, heeft MOP al financiƫle investeringen gedaan. "Het gaat om tienduizenden euro's als ik alles bij elkaar optel."

Van Benthem vindt het voor de sport beter als er wel promotie en geen degradatie toegepast zou worden. "Dan krijg je meer wedstrijden en dat is goed voor het hockey en het clubleven. Een gemiste kans om iets terug te doen."

Spirit

MOP gaat geen rechtszaak aanspannen, zoals Cambuur en De Graafschap in het voetbal van plan zijn. Van Benthem hoopt dat de KNHB alsnog met de clubs om tafel gaat. "We houden altijd de spirit erin."

Ster advertentie
Ster advertentie