Sport
EONOS

AZ wervelt langs Astana, Feyenoord verliest bij Young Boys

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ wervelt langs Astana, Feyenoord verliest bij Young Boys

AZ heeft zijn eerste zege in groep L van de Europa League geboekt. De ploeg van coach Arne Slot kwam in Den Haag tegen FC Astana geen moment in de problemen en versloeg de Kazachen met 6-0.

AZ had in zijn eerste twee wedstrijden gelijkgespeeld tegen Partizan Belgrado (2-2, uit) en Manchester United (0-0, thuis), Astana had van beide ploegen nipt verloren.

Namens de Alkmaarders maakten Teun Koopmeiners (twee penalty's), Myron Boadu, Calvin Stengs, Yukinari Sugawara en Oussama Idrissi de goals.

Het is de negende Europese wedstrijd dit seizoen van AZ en verloren werd er nog niet. Op 7 november wacht de uitwedstrijd bij Astana. Daarna volgen voor AZ nog een thuiswedstrijd tegen Partizan en een uitduel bij United.

In aanloop naar de Klassieker van zondag tegen Ajax heeft Feyenoord geen vertrouwen kunnen tanken. Het Europa League-duel met Young Boys ging met 2-0 verloren.

Beide tegengoals vielen voor rust en werden knullig weggegeven. Eerst maakte Edgar Ié, die later geblesseerd zou uitvallen, een onbegrijpelijke handsbal in de zestien. De toegekende penalty werd benut door Roger Assalé.

Na bijna een halfuur vloerde doelman Kenneth Vermeer diezelfde Assalé met zijn handen, waarna de bal wederom op de stip ging. Jean-Pierre Nsame maakte vervolgens de 2-0.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Young Boys vond het wel welletjes en consolideerde de voorsprong. De Zwitsers staan nu met zes punten bovenaan in groep G. Feyenoord is hekkensluiter met drie punten.

FC Porto en Rangers, die met 1-1 gelijkspeelden, hebben vier punten verzameld. Op 7 november ontvangen de Rotterdammers Young Boys.

Ster advertentie
Ster advertentie