Sport
NOS

Weer veldbestorming, deze keer bij Vitesse: 'Zorg voor meldplicht'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Weer veldbestorming, deze keer bij Vitesse: 'Zorg voor meldplicht'

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord is zondag kort stilgelegd nadat toeschouwers het veld op waren gekomen. "Het is een grove schande", zegt studio-analist Robert Maaskant. De KNVB moet een meldplicht invoeren voor supporters met een stadionverbod, betoogt Hugo Borst in NOS Langs de Lijn.

Het eredivisieduel werd in de 87ste minuut gestaakt bij een 2-1 voorsprong voor Feyenoord (tevens de eindstand) wegens de bestorming, waarbij tientallen toeschouwers betrokken waren. Maaskant: "We hebben gezichtsherkenning en politie in het stadion. Pak die mensen op en geef ze een straf. Ik vraag me langzamerhand af: waar zijn de opvoeding en ouders gebleven?"

Grauwe jaren 80

"Misschien zouden we weer terug moeten naar de grauwe jaren 80, toen er grote hekken met prikkeldraad stonden om supporters tegen te houden", vervolgt Maaskant. "Dat is niet wat we willen. Maar als het nodig is, dan moet het maar."

Quote

Misschien moeten we terug naar de grauwe jaren 80, grote hekken met prikkeldraad

Studio-analist Robet Maaskant

Stadionverboden lijken weinig effect te hebben, ziet Borst. Dat supporters met een stadionverbod geen meldplicht hebben, vindt hij onbegrijpelijk. "Ik blijf het altijd maar weer roepen: zorg ervoor dat als iemand een stadionverbod krijgt, hij zich ook echt moet gaan melden. Zolang dat niet geregeld is, gaat het keer op keer fout. En dan zitten we hier over drie maanden weer en begint het gezeik van voren af aan. Ik word er moedeloos van."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie