Sport
EONOS

Judoka Van Dijke naar Spelen, geen Tokio voor Polling

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Judoka Van Dijke naar Spelen, geen Tokio voor Polling

De Nederlandse judobond heeft de definitieve selectie voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Henk Grol, Guusje Steenhuis en Sanne van Dijke mogen Nederland vertegenwoordigen in Tokio.

De keuze voor Van Dijke is een zware domper voor Kim Polling, die in dezelfde gewichtsklasse (tot 70kg) uitkomt. Nederland mag per klasse maar één persoon naar Tokio sturen en de bond heeft dus gekozen voor kersvers Europees kampioene Van Dijke.

In Langs de Lijn En Omstreken reageert Polling op het besluit. Ze kan het eigenlijk nog niet bevatten. "Ik kan het niet zo heel goed geloven. Alle statistieken wijzen mijn kant op."

Polling respecteert de beslissing van de bond wel en gaat niet in beroep. De 30-jarige Polling toonde zich ook een sportieve verliezer, ze heeft Van Dijke inmiddels een bericht gestuurd.

Daarin schrijft ze het volgende: "Gefeliciteerd Sanne. Heel veel succes met je verdere voorbereiding. Ik hoop echt dat je daar in Tokio kunt laten zien waarom jij geselecteerd bent. En dan met zo'n spierbal (red: emoticon) erachter."

Polling

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie