Sport

De Kopgroep: wordt Joost Vullings de nieuwe Hilaire van der Schueren?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kopgroep: wordt Joost Vullings de nieuwe Hilaire van der Schueren?

De Kopgroep wordt in deze Tour voor het laatst vergezeld door Iris Slappendel, die de Monsieur Soixante-neuf van vandaag zelfs persoonlijk kent! En ruilt Joost Vullings het Binnenhof in voor een plekje in de ploegleiderswagen?

#19 - Tour: Ploegleiders (S07) - De Kopgroep wielerpodcast

Maar eerst wordt er gepraat over markante ploegleiders. Want dat de Nederlander Danny van Poppel gisteren in de aanval was, "lag dat niet aan ploegleider Hilaire van der Schueren?" vraagt Iris zich af. Martijn weet waar ze op doelt: het interview met Het Nieuwsblad waarin Hilaire harde kritiek op zijn ploeg gaf. "Hij heeft de boel een beetje op scherp gezet door te zeggen dat de osteopaat en de dokter de besten in de ploeg waren. Dat hebben die renners zich nogal aangetrokken."

Uit de auto gestapt

Joost vraagt zich af of Iris ook wel eens zo'n ploegleider gehad heeft. "Ik had ooit een ploegleider die tijdens de koers uit de auto stapte en de verzorger liet verder rijden. Volgens mij wilde hij gewoon de finish van de Tour de France kijken toen. Maar Hilaire heeft waarschijnlijk ook niet echt de topcoach opleiding afgemaakt, al denk ik wel dat hij zijn renners kan motiveren", zegt Iris. Dat doet Martijn denken aan een filmpje van een Italiaanse ploegleider waar hij zichzelf af en toe mee oppept. "Als ik het even niet meer zie zitten in de Tour, dan kijk ik dat en kan ik er weer tegenaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Letse Monsieur Soixante-neuf

Iris is blij dat de Let Toms Skujins, de Monsieur Soixante-neuf in haar laatste aflevering, eindelijk een renner is die ze kent. Persoonlijk nog wel. "Hij is inmiddels de man van mijn oud-ploeggenote Abby Mickey. Het is het meest kleffe stel dat ik ken. Maar Toms is heel grappig, een beetje een droogkloot. En wat interessant is: tijdens corona is hij begonnen met een studie investment banking."

Martijn herinnert zich naast de tien profzeges van Skujins ook een nare val in de Ronde van Californië, waarbij hij letterlijk de weg kwijt was na een val op zijn hoofd. "Hele griezelige beelden, hij was helemaal groggy en probeerde zijn fiets te pakken, maar werd bijna weer aangereden door een groepje achterblijvers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe wielerploeg

De demarrage van Mart gaat over Cees Haast, een Nederlandse renner die midden jaren '60 bij de toenmalige Televizier-Batavus ploeg reed. En die eerste sponsor brengt Joost op een idee. "Ik heb me nooit gerealiseerd dat mijn omroep een wielerploeg heeft gesponsord! Ik zie mogelijkheden en ga straks toch even aanbellen bij de afdeling bodes." Een rol als ploegleider ziet hij wel zitten: "Ik ga dan gewoon uit het raam hangen met al mijn niet-managementskills. Ik doe alles via de media dan!" Als Joost de Hilaire van de nieuwe wielerploeg wordt, wil Martijn wel persman worden. Nu nog renners aantrekken...

Natte Vinger

Iris vindt dat Alejandro Valverde wel een mooie aanwinst zou zijn voor de nieuw op te richten wielerploeg van Joost. Ze speelt hem ook voor de Natte Vinger van vandaag. Mart gaat voor Jonas Vingegaard: "Want daar droom ik de hele nacht al van." Martijn hoopt zijn voorsprong in het klassement nog iets uit te breiden met Tadej Pogacar en Joost gaat voor zijn eigen Franse goudhaantje David Gaudu. Wie voorspel jij vandaag? Laat het weten via ons Instagram-account!

Finish Alert

Heb je geen tijd om de volledige etappe te kijken, maar wil je de finish niet missen? Meld je dan aan voor de Finish Alert in de NPO Radio 1-app.

Op die manier krijg jij elke etappe vlak voor de finish een pushmelding op je telefoon, zodat je niks hoeft te missen van het gevecht op de eindstreep.

Download de NPO Radio 1-app hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie