Sport
BNNVARA

Stef Clement: 'Ik moet er niet aan denken om nu nog topsporter te zijn'

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Stef Clement: 'Ik moet er niet aan denken om nu nog topsporter te zijn'

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg (38) is de oudste speler van Ajax ooit geworden die in de Eredivisie speelt. Nog steeds topsport bedrijven op die leeftijd vindt oud-wielrenner en leeftijdsgenoot Stef Clement bijzonder. "Ik moet er niet aan denken om nog aan topsport te doen", zegt hij in B.V.S.C.

Het levensverhaal van Tiger Woods - B.V.S.C.

Maarten Stekelenburg is twee dagen ouder dan Stef Clement en doet nog volop mee met Ajax. Hij is dit weekend de boeken in gegaan als oudste Ajacied. Hij verbeterde het record van Arnold Mühren uit 1989.

Clement vindt het een knappe prestatie. De oud-wielrenner zat op zijn hometrainer toen hij het bericht las, iets wat hij tegenwoordig één keer per week een halfuur doet. "Ik moet er niet meer aan denken om nu nog topsporter te zijn", zegt Clement. "Het is heel hard trainen. En je moet er vooral veel voor laten. Bijvoorbeeld het sixpack bier of een plakje kaas op de bank, dat zou ik niet meer kunnen opbrengen."

'Geen leeftijd op te plakken'

Volgens Clement bereikt elke topsporter wel een moment in zijn of haar leven dat de dingen die je ervoor moet laten om tot grote prestaties te komen, moeilijker worden dan wat je ervoor moet doen. "Daar is alleen geen leeftijd op te plakken."

"Tom Dumoulin is ook een goed voorbeeld. Die heeft ook ontdekt dat er nog zoveel moois meer is naast het fietsen. Daar wil hij dan ook mee door en dat is zo verrekte moeilijk om te combineren met een topsportcarrière."

Kleine Sportcitatenquiz

Wat gelukkig bijzonder goed te combineren is met een bestaan als oud-topsporter, is het spelen van de Kleine Sportcitatenquiz van B.V.S.C. Hoeveel quotes Clement goed raadt, zie je hieronder. Zelf kun je meedoen op de Instagram van B.V.S.C. om jouw quote-kennis te testen.

Meer van De Nieuws BV

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie