Naar homepage
Sport

Didi Gregorius kan de clubs uitzoeken
EONOS

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Didi Gregorius kan de clubs uitzoeken

De beroemdste honkbalclub ter wereld en een van de beste honkballers van Nederland gaan uit elkaar. De New York Yankees hebben het contract van Didi Gregorius niet verlengd. 'De korte stop' is daardoor transfervrij en heeft de clubs voor het uitkiezen.

Gregorius hoeft zich geen zorgen te maken

Sinds 2015 speelt de in Amsterdam geboren honkballer voor de Yankees. Hij werd binnengehaald als opvolger van clublegende Derek Jeter. In de jaren die volgde groeide Gregorius (29) uit tot een vaste waarde en won hij vooral de harten van de fans. Toch besloot de club het verblijf van de Nederlander niet te verlengen. De Yankees hadden een optie om het aflopende contract voor 17,8 miljoen dollar met een jaar te verlengen.

Erik van Dijk, honkbalkenner van de NOS, vertelde in Langs de Lijn En Omstreken dat Gregorius zich geen zorgen hoeft te maken. Volgend seizoen staat hij gewoon weer onder contract en dat kan ook weer in New York zijn. "Het is ook vaak een spel gewoon om het geld. Hebben zij die 17,8 miljoen dollar over om hem te tekenen of willen ze hem gewoon voor minder."

Fysieke problemen spelen rol

Gregorius wordt gezien als een van de beste korte stops in de Major League. Des te opmerkelijker dus dat de Yankees hem zo makkelijk laten gaan. Volgens Van Dijk spelen fysieke problemen daarbij een rol. "Hij miste dit jaar de helft van het seizoen door een zware elleboogblessure. Hij keerde wel terug in de ploeg maar aan slag haalde hij zijn oude niveau niet." Desondanks was de breuk verrassend te noemen omdat Gregorius een van de hoekstenen is van de ploeg.

Ster advertentie
Ster advertentie