Sport
NOS

Go Ahead Eagles schudt AZ wakker

  1. Nieuwschevron right
  2. Go Ahead Eagles schudt AZ wakker

AZ heeft drie punten overgehouden aan het uitduel met Go Ahead Eagles. Pas na de openingsgoal van de thuisploeg werd de club wakker geschud: 1-4.

De Alkmaarders boekten hun achtste zege in negen duels. De slechte reeks van Go Ahead duurt zo voort; eind november wonnen de Deventenaren voor het laatst.

De amusante eerste helft stond bol van de fouten en dat leverde vier goals op. Luuk Brouwers opende de score met een mooi schot. De bal belandde ietwat gelukkig voor z'n voeten na een mislukte pass. Sam Beukema, die in de zomer tekende bij AZ en overkwam van Go Ahead, kopte uit een corner van Jesper Karlsson de 1-1 binnen. Na fouten van Jay Idzes en Philippe Rommens vond Vangelis Pavlidis tweemaal het net.

AZ hield vrij eenvoudig stand in een futloze tweede helft. Eagles-doelman Andries Noppert keerde een afstandsschot van Hakon Evjen. Beukema deed vijf minuten voor het einde zijn oude club nog een keer pijn (1-4).

Sparta wint ook

Net als PEC Zwolle en Fortuna Sittard eerder dit weekend won ook degradatiekandidaat Sparta Rotterdam. Alle drie de ploegen schieten er dus nauwelijks wat mee op. Sparta versloeg Willem II (1-0), dat zich wel zorgen moet maken. RKC Waalwijk komt om 14.30 uur in actie, thuis tegen Feyenoord. Het duel is live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie