Sport
NOS

Zilver voor Schippers, brons voor De Witte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zilver voor Schippers, brons voor De Witte

Lisanne de Witte heeft opnieuw een medaille op een internationaal titeltoernooi veroverd. De 26-jarige atlete liep zaterdagavond bij de Europese indoorkampioenschappen naar brons op de 400 meter.

De titel was voor de Zwitserse Léa Sprunger, als tweede finishte de Belgische Cynthia Bolingo MBonngo. De Witte veroverde vorig jaar bij de EK in de buitenlucht in Berlijn ook brons op de 400 meter. Zaterdagavond startte ze in Glasgow in de lastige baan een. Na een rondje van 200 meter lag De Witte vijfde.

In het gedrang vond ze toch een gaatje om in de slotronde aan de binnenkant op te rukken. Met 52,34 liep ze een persoonlijk record. Ze bleef ruim boven het Nederlands record van Ester Goossens uit 1998 (51,82). Sprunger won in 51,61 seconden. Bolingo noteerde 51,62.

De Witte pakt brons op 400 meter indoor

Schippers naar de finale, pakt zilver

Dafne Schippers bereikte de finale van de 60 meter. De 26-jarige sprintster liep in haar halve finale naar de winst in 7,22 seconden. De toptwee kwalificeerde zich rechtstreeks voor de eindstrijd die vanavond rond 21.35 uur wordt gelopen.

In de finale krijgt Schippers flinke tegenstand van de Poolse Ewa Swoboda. De nummer drie van het EK indoor in 2017 won haar halve finale in 7,11 seconden. De Britse Asha Philip was met 7,19 ook sneller dan Schippers.

Jamile Samuel redde het niet. Ze finishte in haar halve finale als vierde in 7,31 seconden. Samuel was niet snel genoeg om als een van de twee tijdsnelste verliezers toegelaten te worden tot de eindstrijd.

Toen de finale daadwerkelijk van start ging, moest de 26-jarige Schippers zaterdagavond alleen de Poolse Ewa Swoboda laten voorgaan. Schippers liep met 7,14 haar beste seizoentijd. Swoboda was duidelijk de snelste met 7,09 seconden.

Schippers pakt zilver op de 60 meter

Ster advertentie
Ster advertentie