Sport

Roeier Finn Florijn mist Spelen vanwege corona: 'Wordt hij een kerel van'

EONOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Roeier Finn Florijn mist Spelen vanwege corona: 'Wordt hij een kerel van'

De Nederlandse sportploeg heeft voor de derde dag op rij te maken gekregen met een positieve coronatest. Roeier Finn Florijn is ook besmet geraakt met het virus. Florijn (21) was eerder op de dag in actie gekomen in de heats van de skiff en plaatste zich voor de herkansing.


De zoon van voormalig olympisch kampioen Ronald Florijn moet voor tien dagen in quarantaine in Tokio. Skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg gingen hem voor. Florijn zat afgelopen zaterdag op dezelfde vlucht vanuit Amsterdam naar Tokio.

Vader Ronald noemt het uitvallen van zijn zoom in Langs de Lijn En Omstreken zuur, maar geen ramp. "Hij is nog maar 21 jaar en kan nog wel een paar Olympische Spelen meemaken. Ik ben daar vrij nuchter in, er zijn ergere dingen in het leven. Hier wordt hij ook een kerel van. Voor sporters voor wie het de laatste Spelen zijn is het een groter drama."

Finn Florijn is het tweede besmette lid van de roeiploeg dat besmet is. "Iedereen zit tot en met de finale wel in spanning van: gebeurt het ook bij mij? Dat zal wel spelen nu."

Ronald Florijn blijft nuchter onder positieve test zoon Finn

Ster advertentie
Ster advertentie