Sport
BNNVARA

Dit zijn de genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker 2018

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker 2018

De Oscars voor Nederlandse sportboeken worden 13 april uitgereikt. Vanmiddag zijn de nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker bekendgemaakt in B.V.S.C. op NPO Radio 1. Er zijn vijf boeken in de race voor de prijs voor het beste sportboek van het jaar 2018.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heel sportschrijvend Nederland zette de volumeknop van de radio op 10. In het programma B.V.S.C. werden de nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker bekend gemaakt. Uit de 49 ingezonden boeken uit Nederland en Vlaanderen heeft de jury, onder voorzitterschap van Ad Melkert, de volgende vijf boeken met een nominatie bekroond:

Keessie - Jeroen Haarsma
Een prachtige, verhalende biografie over schaatser Kees Verkerk (Voetbal Inside)

Amsterdam 1928 - Jurryt van de Vooren
Wervelend boek dat ons anekdotisch langs vele aspecten en personen rondom de Olympische Spelen in Amsterdam voert (De Arbeiderspers)

De val van Oranje – Pieter Zwart
Sterke analyse met behulp van o.a. statistiek over de teloorgang van de Hollandse School en daarmee het Nederlands elftal (Das Mag)

De hand van Van Gaal – Hugo Logtenberg
Vlekkeloze en intrigerende reconstructie van 'de methode Van Gaal' tijdens het WK in Brazilië (Prometheus)

Alles rustig? - Nick Klaessens
Hilarische roman over witte jongen die komt te voetballen in een wispelturig multi-cultureel team in Amsterdam-Noord (Balans)

Nico Scheepmaker

De Nico Scheepmaker Beker is de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport. Met zijn aanpak, waarbij hij oog had voor details die anderen onbesproken lieten, heeft hij de Nederlandse sportjournalistiek veranderd. Hij schreef niet alleen sportboeken maar was ook columnist en dichter.

Sinds 2005 wordt de beker jaarlijks uitgereikt. Dat maakt dit jaar alweer de 15e keer. Op 13 april wordt tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) de winnaar bekend gemaakt.

{podcast audio="84054" caption="B.V.S.C. - uitzending van 03-04-2019" }

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie