Sport

Coronavirus? Het schaken gaat gewoon door

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronavirus? Het schaken gaat gewoon door

[NOS] Zo'n beetje elk sportevenement is afgelast vanwege het coronavirus, maar in het Russische Jekaterinaburg wordt dezer dagen 'gewoon' nog geschaakt. Daar staat namelijk het kandidatentoernooi op het programma met onder andere de deelname van de Nederlander Anish Giri.

Schaakspecialist Hans Böhm is verbaasd dat het toernooi van start gegaan is. "Iedereen vraagt dit zich af. De dreiging van zo'n wereldziekte staat hier niet boven. Dat verbaast je. Ik begrijp het ook niet dat het doorgaat."

Rammelende argumenten

Toch weet Böhm de redenen waarom de organisatie besloten heeft om het wel door te laten gaan. "Ze zeggen; er zijn maar acht spelers. Maar dat is onzin natuurlijk. Want er zijn mensen van de organisatie en al die spelers hebben begeleiders. Een tweede argument is dat ze zeggen dat ze alles heel goed controleren. Schakers worden twee keer per dag getest. Maar tot hoever gaat dat? En het derde is dat men vanuit de schaakbond zich wil voorbereiden op het WK. Al die argumenten rammelen een beetje", aldus Böhm.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of entertainment; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie