NOS

AZ laat zich niet kennen na 2-0 achterstand

2. AZ laat zich niet kennen na 2-0 achterstand

Een doelpuntrijke wedstrijd is met 5-3 in het voordeel van AZ geëindigd. Willem II kwam nog met 0-2 voor in Alkmaar; maar de voorsprong van de slecht draaiende ploeg was nog voor rust als sneeuw voor de zon verdwenen.

Vanaf het begin was AZ-Willem II een vermakelijk duel. De Tilburgers lieten weer even een glimp zien van het succesvolle vorige seizoen. Dit jaar verloopt het allemaal matig bij Willem II. Kwasi Wriedt kreeg de eerste grote kans namens de uitploeg. Zijn inzet kustte de buitenkant van de paal. De goede fase van Willem II leverde ook een doelpunt op. De bal belandde uit een corner op de voet van AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal. Door zijn tikje kwam Willem II voor. AZ scoorde aan de andere kant ook, maar vanwege buitenspel telde de goal van Myron Boadu niet.

Scheidsrechter Dennis Higler werd naar de kant gestuurd door de VAR om op de beelden te zien dat Calvin Stengs in zijn eigen strafschopgebied de bal op zijn arm kreeg. De speler van AZ hield zijn arm voor zijn gezicht; daar kwam de bal tegenaan. De penalty van Mike Trésor paste precies in de hoek (0-2). Willem II stond dit seizoen nog weinig op zo'n comfortabele voorsprong. Ook nu was de voorsprong van korte duur. Teun Koopmeiners tekende in zijn eentje voor twee goals. Tegen zijn vrije trap was geen kruit gewassen voor doelman Robbin Ruiter, na een listige stuit voor zijn neus. En uit een corner verlengde Koopmeiners bij de eerste paal in een keer in de verre hoek (2-2).

AZ rekent af met Willem II

Na de rust hielp Willem II in het zadel. Stengs zette Sebastian Holmén fraai op het verkeerde been en schoot de 3-2 binnen. AZ denderde er vervolgens dubbel en dwars overheen. Fredrik Midtsjø maakte voor het eerst sinds september 2018 een goal voor AZ. De Noor haalde van een meter of 20 fantastisch uit. Jesper Karlsson scoorde vervolgens nog een penalty (5-2). Door een solo van Ché Nunnely werd het in de laatste minuut nog 5-3.

Willem II staat op plaats 16 in de Eredivisie met slechts 8 punten. AZ heeft nog een inhaalduel tegen FC Utrecht te goed. Die wedstrijd wordt volgende week zondag gespeeld. Bij een overwinning staat AZ gedeeld vierde met Feyenoord en FC Groningen.