EONOS

FC Utrecht deelt Ajax volgende dreun uit en bereikt bekerfinale

2. FC Utrecht deelt Ajax volgende dreun uit en bereikt bekerfinale

FC Utrecht heeft zich ten koste van Ajax geplaatst voor de finale van het bekertoernooi. In de eigen Galgenwaard wonnen de Utrechters met 2-0.

De overwinning had nog veel hoger kunnen uitvallen, want de thuisploeg miste ook nog eens aantal grote kansen. Ajax stelde daar zeer weinig tegenover. De kwakkelende bekerwinnaar van vorig seizoen kwam niet verder dan een aantal schoten van afstand.

Sander van de Streek opende in de 33ste minuut de score. Hij kopte een vrije bal van Gustafson binnen.

De 1-0 van Van der Streek

Gustafson maakte vervolgens zelf in de 65ste minuut de 2-0. De Zweed benutte een strafschop, nadat Van de Streek door Edson Álvarez was gevloerd.

De 2-0 van Gustafson

Ajax strijdt de rest van het seizoen alleen nog maar om de landstitel. Trainer Erik ten Hag heeft de zware taak om de vrije val van zijn ploeg te stoppen. Ajax verloor vijf van de laatste negen competitiewedstrijden en werd vorige week door Getafe uitgeschakeld in de Europa League.

Feyenoord - NAC Breda

Morgen is de tweede halve finale van het bekertoernooi. Feyenoord speelt thuis tegen NAC Breda. Die wedstrijd is vanaf 20.45 uur rechtstreeks te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.