Sport
NOS

Krappe overwinning Engeland op Kroatië

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Krappe overwinning Engeland op Kroatië

Nog nooit lukte het Engeland om een openingsduel op een EK te winnen. Tegen Kroatië wel. Raheem Sterling maakte voor de Engelsen de enige goal (1-0).

Op Wembley opende Engeland met veel energie. De Engelsen zaten direct bovenop de Kroaten. De grootste mogelijkheid was voor Phil Foden, hij krulde na vijf minuten tegen de paal. Kroatië beet na ongeveer een half uur meer van zich af en ging beter meevoetballen. Een schot van Ivan Perišić ging over. Nog altijd wist Kroatië nagenoeg niets te creëren. Vlak voor rust kreeg Engeland nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, na hands en een gele kaart voor Duje Ćaleta-Car. Kieran Trippier knalde de bal echter in de muur.

Nauwelijks een slotoffensief

De bezoekers in Londen hadden weinig macht voor een slotoffensief. De Engelse doelman Jordan Pickford was attent en raapte de bal continu op voordat Kroatië een kans kon krijgen. De laatste bal was een schot van Kroatië dat over ging.

In dezelfde poule spelen Schotland en Tsjechië maandagmiddag om 15.00 uur tegen elkaar. Vandaag nog op het programma: Oostenrijk-Noord Macedonië (18.00 uur) en uiteraard Nederland-Oekraïne (21.00 uur).

Ster advertentie
Ster advertentie