Sport
NOS

Ajax komt laat op stoom aan de hand van Noa Lang

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax komt laat op stoom aan de hand van Noa Lang

Noa Lang maakte zijn debuut in de basis van Ajax tegen FC Twente. De aanvaller keerde de wedstrijd met drie doelpunten in het voordeel van de Amsterdammers. De eindstand in Enschede was 2-5.

FC Twente begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een kwartier schoot de Japanner Keito Nakamura de thuisploeg op fraaie wijze op voorsprong. Niet lang daarna ging Ajax-verdediger Noussair Mazraoui in de fout. Hij verloor de bal aan de Tukkers, die via Aitor Cantalapiedra op een 2-0 voorsprong kwamen.

Mazraoui speelde matig, maar mocht blijven staan van Erik ten Hag omdat Quincy Promes geblesseerd raakte. De topscorer van Ajax, met 10 doelpunten, werd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar.

Lang, die speelde omdat Zakaria Labyad en David Neres geblesseerd zijn, speelde een goede wedstrijd. In de 61e minuut stond Ajax weer voor, na twee goals van Lang en een van Huntelaar. Lang maakte daarna ook zijn derde. De enige andere Ajacied die dat ooit deed in zijn basisdebuut was Henk Groot in 1959. De aanvaller van Ajax kon de wedstrijd niet uitspelen, na een krampaanval. Huntelaar zette met zijn tweede doelpunt de eindstand op het scorebord: 2-5.

Ajax komt op 41 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. Om 14.30 uur spelen FC Utrecht en RKC Waalwijk tegen elkaar. Feyenoord en AZ komen om 16.45 uur in actie, tegen respectievelijk PEC Zwolle en VVV-Venlo. PSV sluit het Eredivisieweekend om 20.00 uur af met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie