Sport
EONOS

Bouwman blikt terug op etappewinst Giro: 'Onvergetelijke dag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bouwman blikt terug op etappewinst Giro: 'Onvergetelijke dag'

Hij stond vooraf niet op de lijstjes met favorieten voor een etappewinst en toch heeft Koen Bouwman een zege in een grote ronde binnen.
De 28-jarige Achterhoeker had van tevoren snode plannen, maar dat het zo'n dag zou worden had hij ook weer niet verwacht. "Dat is het mooie aan wielrennen. Je kan zoveel plannen maken, maar uiteindelijk komt er toch altijd een ander scenario uit", zegt Bouwman in Langs de Lijn en Omstreken.

Zo doelt de 28-jarige Bouwman op het meeliften van ploeggenoot Tom Dumoulin in de ontsnapping. De Limburger, die een goede vriend van Bouwman is, was aanvankelijk niet van plan om te ontsnappen. Uiteindelijk was hij "goud waard' volgens Bouwman.

Dumoulin vindt dat Bouwman het vooral aan zichzelf te danken heeft. "Hij verdient het ook. Er is geen renner die ik het meer gun dan Koen. Altijd vrolijk, altijd hardwerkend voor zijn ploeggenoten. Nu is het een keer zijn dag en dat vind ik mooi."

Bouwman had deze woorden nog niet gehoord van Dumoulin. "Dat zo'n grote sportman de laatste kilometers op kop rijdt voor mij, dat is een superspeciaal gevoel. Daar ben ik hem dankbaar voor en dat ga ik nooit meer vergeten."

Beluister hieronder het hele gesprek over toosten, teamtactiek en de tandem Bouwman-Dumoulin.

Ster advertentie
Ster advertentie