FC Twente en Feyenoord in evenwicht in bij vlagen verhitte wedstrijd

2. FC Twente en Feyenoord in evenwicht in bij vlagen verhitte wedstrijd

FC Twente heeft het gat van 6 punten met koploper Feyenoord niet kunnen verkleinen. In Enschede werd het 1-1. In de eerste helft was Twente gevaarlijker, maar scoorde Feyenoord. In de tweede helft gebeurde dit exact andersom.

Twente kwam er in de openingsminuten een aantal keer goed uit, via onder andere Michel Vlap. Feyenoord kreeg na tien minuten de eerste kans. Met een knappe reflex hield Lars Unnerstall de inzet van Alireza Jahanbakhsh tegen.

Het spel golfde op en neer. Toch was de voorsprong voor Feyenoord. Santiago Gimenez sprong hoger dan Twente-verdediger Robin Pröpper en knikte de 0-1 tegen de touwen.

Er kwam wat extra gif in de ontmoeting in de top van de Eredivisie toen doelman Justin Bijlow zijn doel uit kwam en gleed naar Virgil Misidjan. De scheidsrechter besloot geen rode kaart uit te delen.

Na rust was er meer druk van Twente naar voren. Die goede instelling werd ondanks een hoeveelheid kansen van Feyenoord beloond. Rechtsback Joshua Brenet scoorde op een vrijwel identieke manier als Giminez: 1-1. Bijlow redde nog twee kansen van Vaclav Cerny, waardoor die stand op het scorebord bleef.