Sport
NOS

FC Twente en Feyenoord in evenwicht in bij vlagen verhitte wedstrijd

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Twente en Feyenoord in evenwicht in bij vlagen verhitte wedstrijd

FC Twente heeft het gat van 6 punten met koploper Feyenoord niet kunnen verkleinen. In Enschede werd het 1-1. In de eerste helft was Twente gevaarlijker, maar scoorde Feyenoord. In de tweede helft gebeurde dit exact andersom.

Video niet beschikbaar

Twente kwam er in de openingsminuten een aantal keer goed uit, via onder andere Michel Vlap. Feyenoord kreeg na tien minuten de eerste kans. Met een knappe reflex hield Lars Unnerstall de inzet van Alireza Jahanbakhsh tegen.

Het spel golfde op en neer. Toch was de voorsprong voor Feyenoord. Santiago Gimenez sprong hoger dan Twente-verdediger Robin Pröpper en knikte de 0-1 tegen de touwen.

Er kwam wat extra gif in de ontmoeting in de top van de Eredivisie toen doelman Justin Bijlow zijn doel uit kwam en gleed naar Virgil Misidjan. De scheidsrechter besloot geen rode kaart uit te delen.

Na rust was er meer druk van Twente naar voren. Die goede instelling werd ondanks een hoeveelheid kansen van Feyenoord beloond. Rechtsback Joshua Brenet scoorde op een vrijwel identieke manier als Giminez: 1-1. Bijlow redde nog twee kansen van Vaclav Cerny, waardoor die stand op het scorebord bleef.

Stelling van Borst

Feyenoord blijft koploper in de competitie met 42 punten. FC Twente staat vierde met 36 punten. Ajax kan vanmiddag voorbij de Tukkers als het wint van Excelsior. Het is het eerste duel onder leiding van interim-trainer John Heitinga, die de ontslagen Alfred Schreuder opvolgt. De stelling van Borst gaat deze middag ook over Ajax: Louis van Gaal moet Ajax helpen. Stem hieronder en deel uw mening via een bericht in de NPO Radio 1-app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie