Sport
NOS

Ajax komt niet in de problemen tegen FC Groningen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax komt niet in de problemen tegen FC Groningen

Ajax heeft thuis met 3-1 gewonnen van FC Groningen, dat grote delen van het duel weinig in te brengen had.

Video niet beschikbaar

Ajax heerste het eerste halfuur. Dat dit slechts één goal opleverde was het werk van doelman Sergio Padt, die redde bij drie grote kansen. Ryan Gravenberch schoot op aangeven van Dušan Tadić raak. Kort voor rust ontsnapten de Amsterdammers. Maarten Stekelenburg kreeg zijn hand nog net tegen een kopbal van Mohamed El Hankouri.

Groningen viel na rust aan, Ajax profiteerde van de ruimte. Op aangeven van David Neres tikte Sébastien Haller raak. De spanning was weg, al was Tomáš Suslov nog dicht bij de 2-1. Tadić mocht aanleggen van elf meter na een handsbal van Mike te Wierik en ramde de bal in eerste instantie op de lat, waarna Suslov de bal wegwerkte. Arbiter Dennis Higler werd door de VAR echter gewezen op het feit dat Suslov te vroeg was ingelopen en bovendien voordeel had uit die voorsprong, waarop Tadić de penalty mocht overnemen. Dit keer schoof de Serviër de bal beheerst in het doel (3-0). El Messaoudi kopte de late 3-1 binnen.

De Amsterdammers kunnen zich nu opmaken voor de confrontatie met het Zwitserse Young Boys in de achtste finales van de Europa League, donderdag.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie