Sport
EONOS

AZ hoopt nog altijd op beste Champions League-ticket: 'Volstrekt belachelijk'

foto: Proshotsfoto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ hoopt nog altijd op beste Champions League-ticket: 'Volstrekt belachelijk'

Het wekelijkse sportforum van Langs de Lijn En Omstreken, met deze week NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg en Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad.

Onderwerp van gesprek was de racisme-discussie naar aanleiding van een uitspraak van Johan Derksen in zijn programma Veronica Inside. Een paar dagen later liet de selectie van het Nederlands elftal weten het programma voorlopig te boycotten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

AZ
Afgelopen week sprak de KNVB met alle clubs uit het betaald voetbal over het ingediende deltaplan. En AZ was de opvallende afwezige. Want de Alkmaarders hopen nog altijd op het beste Champions League-ticket, dat is door de bond is toegekend aan Ajax. Omdat Ajax eerste stond op basis van doelsaldo, maar AZ twee keer won van Ajax. En dus willen ze meer.

"Het is volstrekt belachelijk", zegt Jeroen Stekelenburg. "Ik vind het heel vreemd dat je aan een competitie begint met regel A, en dat je dan nu op basis van regel B boven de ander wil eindigden."

Mossou is het eens met z'n collega. "AZ hoorde bij de clubs die als eerste wilde stoppen. En dan begrijp ik niet dat je de consequenties niet aanvaardt."

Beluister het complete sportforum hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie