Sport

Volg de Champions League wedstrijd Ajax - Atalanta live bij NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de Champions League wedstrijd Ajax - Atalanta live bij NPO Radio 1

Om 18.55 uur vanavond trappen Ajax en Atalanta hun laatste wedstrijd in de Champions League groepsfase af. Een beslissende wedstrijd, Ajax heeft winst nodig om door te gaan op het hoogste Europese voetbalpodium, voor Atalanta is een gelijkspel voldoende. Je volgt de wedstrijd vanaf 19.00 uur live bij NPO Radio 1.

Ajax kent geen goede aanloop naar de allesbeslissende laatste wedstrijd tegen Atalanta Bergamo. In Liverpool werd door een pijnlijke misser van keeper AndrΓ© Onana met 1-0 verloren van de Engelsen. Vervolgens gingen de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff ArenA met 1-2 onderuit tegen FC Twente. De ploeg van Erik ten Hag zal zich vanavond dus moeten herpakken om overwintering in de Champions League veilig te stellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar vooraf twijfel was over een vijftal spelers, zal de ploeg van Erik ten Hag het vandaag moeten doen zonder verdediger Blind en vleugelaanvaller Neres. Beiden zijn niet fit genoeg om te spelen, en zitten ook niet op de bank.

De Argentijn Martinez neemt de plek over van Blind centraal achterin, Brian Brobbey maakt zijn basisdebuut als vervanger van Neres. Hierdoor speelt Dusan Tadic op de flank. Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico zijn wΓ©l fit genoeg om te spelen.

Dat de wedstrijd van vanavond cruciaal is, blijkt ook uit de filmpjes op de sociale media kanalen van de Ajacieden. Om keeper AndrΓ© Onana te citeren: 'If you want to go through, if you want to dream big, start today.' En dat zullen de Amsterdammers vanavond moeten doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie