PSV en Feyenoord houden elkaar in echte topper in evenwicht

2. PSV en Feyenoord houden elkaar in echte topper in evenwicht

De echte topper tussen PSV en Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Het levendige duel tussen de nummers vier en drie van de eredivisie eindigde in 1-1.

Voor beide ploegen is dat een tegenvaller in hun ambities om de kloof met AZ en Ajax te verkleinen.

Feyenoord maakte in Eindhoven de meeste aanspraak op de overwinning. Halverwege leidden de Rotterdammers met 1-0 door een treffer van Eric Botteghin. De Braziliaan troefde bij een corner Denzel Dumfries af in de lucht, waarna ook de aarzelende Lars Unnerstall net niet meer goed bij de bal kon.

In de eerste minuten na rust lieten de Eindhovenaren al meer zien dan in de 45 daarvoor. Geholpen door een snelle treffer van Cody Gakpo leek het duel in die fase te kantelen.

Gakpo scoorde met een schuiver in de verre hoek, nadat Ryan Thomas hem een lange pass van Jorrit Hendrix met een mooie voetbeweging in de loop had meegegeven. De Eindhovense spits was ook dichtbij de 2-1, toen hij gevaarlijk naar zijn rechter draaide en naast schoot. Dumfries was even later dreigend met het hoofd, na een klasseflits van Mo Ihattaren.

In het laatste halfuur trok Feyenoord de wedstrijd weer langzaam naar zich toe. Het was nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar kon de wedstrijd uiteindelijk niet beslissen.