Sport
EONOS

Nederlandse sporters begrijpen uitstel Spelen: 'Het moet een magisch feestje zijn'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse sporters begrijpen uitstel Spelen: 'Het moet een magisch feestje zijn'

De Nederlandse topsporters zagen 'm aankomen. Het besluit dat de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege het coronavirus uit worden gesteld tot 2021 kan op veel begrip rekenen.

Zwemmer Arno Kamminga verkeert al maanden in bloedvorm. In de agenda van de schoolslagspecialist stonden 27 juli en 30 juli met rood omcirkeld. Op die dagen zou hij gaan strijden voor olympisch goud.

De 24-jarige Kamminga zwom in de laatste zes maanden achttien keer een Nederlands record en was dit seizoen de snelste man ter wereld op de 100 en 200 meter schoolslag. Hij was dus klaar om deze zomer te schitteren in Tokio.

Zwemmer Arno Kamminga was favoriet voor olympisch goud, maar moet zijn droom nog even uitstellen

Maar dat gaat na het uitstellen niet meer. "Eigenlijk ben ik er wel blij mee", vertelt Kamminga. "Dit worden mijn eerste Spelen. Hier droom ik al van sinds ik klein ben."

"De Spelen moeten iets magisch hebben en het moet één groot feest zijn. Maar als het nu nog door zou gaan, zou ik er niet van kunnen genieten. Dat is niet gepast in deze tijd met het coronavirus."

Veel topsporters aan het woord

In de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken lieten ook turner Epke Zonderland, atlete Dafne Schippers, zeilster Marit Bouwmeester, bondscoach Sarina Wiegman van de voetbalsters en wielrenner/mountainbiker Mathieu van der Poel weten begrip te hebben voor het uitstellen van de Spelen.

Je kunt de uitzending hier terugluisteren.


Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie