Feyenoord en Vitesse plaatsen zich voor groepsfase Conference League

2. Feyenoord en Vitesse plaatsen zich voor groepsfase Conference League

Feyenoord en Vitesse hebben zich geplaatst voor de groepsfase van de Conference League.

Bij Feyenoord ging het een stuk moeilijker dan vorige week, toen de ploeg van Arne Slot met 5-0 won in de eigen Kuip. In Zweden verloor Feyenoord met 3-1 van Elfsborg, wat dus wel genoeg was.

Aan het einde van de eerste helft zette Johan Larsson de thuisploeg op voorsprong en vijf minuten na rust maakte Alexander Bernhardsson er 2-0 van. Daardoor hadden de Zweden 'slechts' drie doelpunten nodig om er een verlening uit te slepen, maar tien minuten later maakte Guus Til de aansluitingstreffer.

Voor Til was het al zijn zesde Europese doelpunt van het prille seizoen. Hij is de eerste Feyenoorder die in Europa tot zes doelpunten komt sinds Pierre van Hooijdonk in 2001/2002, het jaar dat de Rotterdammers de UEFA Cup wonnen.

Een kwartier voor tijd maakte Marokhy Ndione de 3-1, maar verder in de problemen kwam Feyenoord niet meer.

Vitesse

Vitesse won in Arnhem met 2-1 van Anderlecht. Die uitslag volstond na de 3-3 in Brussel. De 1-0 viel al snel en was van Wittek. Hij nam een corner, kreeg de bal terug en zag zijn uithaal via het hoofd van Cullen in het doel verdwijnen. Zirkzee was dicht bij de 1-1 met een harde knal die doelman Schubert nog net kon keren.

De 2-0 viel kort na rust en was opnieuw van Wittek.Hij nam bij een voorzet van Dasa de bal ineens op de slof en schoot via de grond binnen. De Belgen deden wat terug via Refaelov, die na een bal op de paal van Olsson scoorde in de rebound. Verschaeren miste een kans op de 2-2.