Sport
MAX

Hugo Haak wacht lastige puzzel op weg naar Tokio

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Hugo Haak wacht lastige puzzel op weg naar Tokio

Bondscoach Hugo Haak van de Nederlandse baanwielrenners wacht een lastige puzzel. Hij mag eigenlijk maar drie baanwielrenners meenemen naar de Olympische Spelen in Tokio, maar via een trucje hoopt hij er nog een vierde sprinter aan toe te kunnen voegen.

Hugo Haak op de Perstribune van MAX

Dat vertelde Haak zondag in De Perstribune van Max. Haak gaat dit jaar voor goud bij de Spelen in Tokio, maar met hoeveel renners hij dat gaat doen is nog niet duidelijk.

Officieel mag Nederland maar drie baanwielrenners meenemen. Maar mogelijk wil Haak proberen om een plek bij de wegwielrenners weg te kapen om een extra renner in te kunnen zetten.

Haak houdt de wegwielrenners dan ook met een schuin oog in de gaten. Zo ook de Tour de France. Hij denkt dat Tom Dumoulin de Tour de France gaat winnen dit jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De 28-jarige Haak was voor zijn trainerscarrière zelf ook actief als baanwielrenner. Hij liep de Spelen van Rio in 2016 mis en moest daarna stoppen vanwege fysieke problemen. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot ‘sportcoach van het jaar’.

Ster advertentie
Ster advertentie