Naar homepage
Sport

NOS Formule 1-podcast #1: 'Races winnen is wat anders dan kampioen worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #1: 'Races winnen is wat anders dan kampioen worden'

[NOS] Met het nieuwe Formule 1-seizoen voor de deur en de testdagen achter de rug is ook de NOS Formule 1-podcast weer terug. In deze eerste aflevering schuiven oud-coureur Jan Lammers, NOS-verslaggever Louis Dekker en testcoureur Rudy van Buren aan bij presentatrice Amber Brantsen.

{podcast audio="125046" caption="#25 - Komt Verstappen dit jaar wel goed uit de startblokken?" }

Grote vraag aan tafel is natuurlijk of Max Verstappen dit seizoen wereldkampioen kan worden. Lammers heeft er in ieder geval vertrouwen. "Ik denk wel dat hij dat gaat worden. Het zal absoluut weer tussen de drie grote teams (Mercedes, Ferrrari en Red Bull, red.) gaan. Maar er gaat ook wel steeds een vierde team meedoen."

Eerste Grand Prix belangrijk

Van Buren laat zijn voorspelling afhangen van de eerste Grand Prix. "Als Red Bull daar op één of twee tiende staat van Mercedes zeg ik ja. Gebeurt er hetzelfde als de afgelopen jaren, dan heb ik er een hard hoofd in."

'Hamilton wordt wereldkampioen'

Dekker weet zeker dat Lewis Hamilton zijn wereldtitel zal verdedigen. "Races winnen is wat anders dan wereldkampioen worden. Natuurlijk zal Verstappen het ooit wel worden, maar ik denk dat hij dit jaar tweede wordt. Je moet Hamilton niet onderschatten. Natuurlijk vanwege zijn auto, maar ook niet als coureur."

Ster advertentie
Ster advertentie