Sport
EONOS

Formule 1 gaat eindelijk beginnen: 'Heb voor het eerst met Max Verstappen gezoomd'

foto: proshotsfoto: proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Formule 1 gaat eindelijk beginnen: 'Heb voor het eerst met Max Verstappen gezoomd'

De Formule 1 gaat zondag dan echt weer beginnen. Donderdag gaven de coureurs een persconferentie. In Langs de Lijn En Omstreken blikt verslaggever Louis Dekker terug op bijzondere taferelen.

Dekker volgt de Formule 1 voor de NOS, en hij keek z'n ogen uit. "Ik heb vandaag iets meegemaakt wat ik nog nooit eerder heb gezien. De persconferenties waren te volgen via een livestream. Dus ben je veroordeeld tot verbindingen, en dan valt af en toe het beeld of geluid weg. Zo gaat dat tegenwoordig."

De Nederlandse pers kreeg nog de mogelijkheid om Max Verstappen te vragen hoe hij tegen het komende seizoen aankijkt. "Ik heb vandaag voor het eerst met Verstappen gezoomd", zegt Dekker met een knipoog.

Verstappen

Verstappen heeft veel vertrouwen, zegt Dekker. "Dat is bijzonder, want bij RedBull zijn we er aan gewend dat de praatjes aan het begin van het seizoen groot zijn. Maar de prestaties vallen dan vaak tegen."

Maar nu hebben sommigen het al over de wereldtitel. "Er is veel optimisme, maar ook het realisme om niet dezelfde fouten te maken als voorgaande jaren."

De eerste Grand Prix van Oostenrijk van dit seizoen is zondag te volgen op NPO Radio 1, in NOS Langs de Lijn met de analyse van Jan Lammers.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie